FC Härlanda

Gastkramande vinst i hemmapremiären!

Det var dags för hemmapremiär i seriespel 2020 och det var topptippade Härlanda som var på besök. Ett härligt glidtacklingsväder och en som vanligt fin matta gjorde att motivationen var på topp.

FÖRSTA HALVLEK
Högt tempo från start. I minut 4 så vänder Ture med en fin krossboll ut bollen till Larsson som på Larsson-vis driver upp bollen, gör en gubbe och drar in ett inlägg längs backen som målvakten är på men Effe rakar in bollen i mål, 1-0!
Drömstart och vi fortsätter att vara farliga halvleken igenom. Härlanda mer boll och felriktade långskott.
Bästa chanserna för oss har Berner och Agge men tyvärr så gör vi bara ett mål i första trots fina chanser. En bra första halvlek även om vi inte riktigt får igång rullet.

ANDRA HALVLEK
Matchbilden i andra är lite annorlunda. Vi blir väldigt låga och har då ännu svårare att hålla i bollen en längre period. Färre bra möjligheter framåt i andra. Martin har på en hörna en nick som målvakten gör en jätteräddning på. Och vi har några skott till.
Annars så är det 45 min av följande återkommande händelseförlopp:
1. Härlanda får frispark en bit in på våran planhalva.
2. Härlanda slår ett inlägg.
3. GaFF rensar bort inlägget.
Och om och om igen.
Härlanda har en nick som Dino gör en sån där häpnadsväckande räddning på. Motståndarna får även en straff när Larsson fäller en för dagen gulsvart spelare. Dino "jag räddar aldrig straffar" Fazic, går åt rätt håll och tar straffen!
Vi kämpar och kämpar och kämpar och i minut 93 så orkar Mackan kontra och sätta fart och hur kyligt som helst lira Effe som sätter bollen i tom bur, 2-0! Det sista som händer i matchen.

SAMMANFATTNING
Ingen estetisk vacker seger, men en vacker seger ändå. Killarna slet något oerhört och visar att vi är ett lag som spelar för varandra. Härligt att vi belönas med 3 poäng!
Det finns bitar vi kan förbättra helt klart, men att vi redan är där vi är smått otroligt. Bara att fortsätta att ta en match i taget.

Matchens GaFFlar:

Dino: Gör två helt matchavgörande räddningar. Pantern från Stenungsund får omgivningen att häpna, både för sina akrobatiska räddningar och snygga skor.

Manne: Första halvlek är inget speciellt men i andra växer han ut till en gigant. Den spelare som tar undan mest boll i det eviga inläggsspelet i andra och kämpen avslutar matchen med kramp i båda benen.

Mackan: En lirare och en grovjobbare i ett. En av få i GaFF denna match som kan hålla i boll och är ju så härligt kreativ. Mycket fint förarbete till 2-0.